MK-sarja üldvõitu jahtinud Prantsusmaa laskesuusataja ei mõista, kuhu on kadunud tema sõidukiirus

Postimees Sport
Copy
Quentin Fillon Maillet.
Quentin Fillon Maillet. Foto: Alexander Vilf / Sputnik

Prantsusmaa laskesuusataja Quentin Fillon Maillet läbis täna Soomes Kontiolahtis peetud sprindivõistluse puhaste paberitega, kuid teenis alles seitsmenda koha (+39,7). Tänavusel aastal häid suusaaegu näidanud mees ei mõista, kuhu on tema suusakiirus kadunud.

«Olen tõesti väga pettunud. Mul on raske oma võistlust kirjeldada, sest juba esimeses vaheajapunktis kaotasin ma 17 sekundit. See oli ainult sile ja allamäge lõik. Ma tõesti ei saa aru, mis on juhtunud mu suuskadega. Tiirudes tegutsesin hästi ja tunne oli seal päris hea,» selgitas prantslane.

Tänase võistluse järel kaotab MK-sarjas kolmandat kohta hoidev Fillon-Maillet kollases särgis koondisekaaslasele Martin Fourcade'ile 66 punktiga.

«See tulemus mõjutas palju üldseisu. Ei ole paha olla 7. kohal, sest ma olen sellistel positsioonidel palju olnud. Aga täna ootasin kindlasti enamat, sest mul oli võimalus võidelda üldarvestuste kahe esimese koha eest.»

MK-sarja juhib 880 punktiga Martin Fourcade, täna etapivõidu teeninud Johannes Thingnes Bø jääb temast maha 10 silmaga. 

Kontiolahtis on individuaaldistantsidest kavas sprindid ja jälitussõidud. Kuna Norra Holmenkolleni etapp jäeti ära on laual veel 60 punkti ning Fillon-Maillet'l pole võimalust enam üldvõitu jahtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles