Ametlik ⟩ Argentina ralli lükati edasi, välistatud pole ka ärajäämine

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak mullusel Argentina rallil Toyota Yaris WRCga.
Ott Tänak mullusel Argentina rallil Toyota Yaris WRCga. Foto: STR / EPA

Maailm on hetkel väga keerulises seisu, sest võidelda tuleb koroonaviirusega, mis levib üleilmselt väga kiiresti. Seetõttu otsustati ka Argentina MM-etapp esialgu edasi lükata, pole võimatu, et võistlus jääb sootuks ära. 

Rahvusvaheline autoliit (FIA) ja WRC promootor olid olnud korraldajatega ühenduses viimased kaks päeva. WRC kodulehe andmetel on 23.-26. aprillini toimuma pidanud Argentina MM-etapp esialgu edasi lükatud. 

«Mõistame, et Argentina võimude esimene eesmärk on piirata koroonaviiruse levikut riigis. Suure rahvahulgaga üritustel on risk väga suur,» sõnas WRC promootor Oliver Ciesla. «Väga kahju, et peame võistluse edasi lükkama, aga kõik osapooled teevad koostööd, et leida ralli pidamiseks uus aeg.»

Kolmapäeval tuli ka teade, et nädal enne rallit toimuma pidanud Argentiina MotoGP ei toimu.

Mainekas ralliportaal DirtFish rääkis Mehhiko ralli teenindusalas ka ühe anonüümse allikaga. «See on üsna paratamatu, et see otsus tehakse. Keegi ju ei tea, mis saab edasi,» rääkis anonüümne allikas. 

«Ehk on vara veel mõelda Portugalist, aga Sardiinia? On ju raske mõelda, et inimesed reisiks Itaaliasse. Võib-olla tuleb pikk paus ja naaseme alles Soomeks,» mõtiskles ralliringkondadele lähedal seisev isik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles