VIDEO ⟩ Tokyo kuberner: olümpiamängude ärajätmine on mõeldamatu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Yuriko Koike ajakirjanike piiramisrõngas.
Yuriko Koike ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Kazuhiro Nogi/AFP Photo/Scanpix

Ajal, mil koroonaviirus tõmbab üle maailma kriipsu peale enamikele spordivõistlustele, säilitavad suvise Tokyo olümpia tähtsad ninad optimismi.

Eelnevalt on n-ö vastuvoolu ujunud Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach, kes kutsus sportlasi üles «täie auruga edasi treenima». Sarnase avaldusega esines ka Tokyo kuberner Yuriko Koike.

«Ma ei usu, et olümpia ja paraolümpia ärajätmine oleks kuidagi võimalik,» ütles Koike AFP-le, tunnistades, et koroonaviiruse pandeemia on mõjutav, ent mitte fataalne faktor. 

Tõsi, 24. juulist 9. augustini planeeritud suveolümpia ajaks võib koroonaviirus olla ajalugu, ent sellele eelneval perioodil jäävad ära paljud kvalifikatsiooni- ja katsevõistlused. Jaapani sügavat soovi mängude korraldamiseks võib mõista, sest nad kaotaksid ärajäämise korral meeletult raha.

«Vaadates sportlaste, ehk olümpia kõige tähtsamate tegelaste vaatenurgast, siis nemad on selle nimel neli aastat ränka vaeva näinud. Võistluse ärajätmine või edasilükkamine pole reaalne variant,» lisas Jaapani olümpiaminister Seiko Hashimoto. 

Praeguse seisuga on tõusva päikese maal tuvastatud ligi 700 koroonaviirusesse nakatujat, surmaga on lõppenud 26 juhtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles