VTB Ühisliigas loodetakse mängudega jätkata aprilli alguses

Copy
Foto: vtb-league.com

Korvpalli VTB Ühisliiga teatas eelmise nädala lõpus, et mängud peatatakse ajutiselt. Täna täpsustati, et võistlusega loodetakse jätkata 10. aprillil. 

«Täna, 17. märtsil, pärast ühist koosolekut Venemaa jalgpalliliiga ja hokiliigaga KHL, otsustas VTB Ühisliiga, et paneme hooaja pausile 10. aprillini. Jätkame igapäevast suhtlust klubide ja ametivõimudega, et koroonaviiruse pandeemiaga pidevalt kursis olla,» teatas Ühisliiga president Sergei Kuštšenko.

«Otsus oli raske, kuid peame silma pidama, et COVID-19 leviku puhul on kõige tähtsam inimeste tervis. Loodetavasti saame varsti positiivseid uudiseid, mis võimaldavad hooajaga jätkata. Toetume oma ustavatele fännidele, kes armastavad korvpalli.»

13. märtsi avaldus:

«Varem oli FIBA, kelle egiidi all peetakse VTB Ühisliigat, teatanud seoses koroonaviiruse pandeemiaga kõigi enda võistluste peatamisest 13. märtsist. Vaatamata asjaolule, et Ühisliigasse pole ametlikke dokumente saabunud, võttis Ühisliiga juhtkond pärast arutelusid klubidega, samuti Euroopa ja maailma spordis, eriti aga korvpallis valitsevat olukorda arvestades vastu otsuse ajutiselt peatada hooaeg 2019/20. Ühisliiga poole olid avaliku kirjaga pöördunud ka mängijad, kes olid mures sarjas osalejate tervise pärast. Ühisliiga ei saanud niisugust kirja jätta tähelepanuta.

Praegusel hetkel on Eestis, kes liigas esindatud, kuulutatud välja eriolukord seoses koroonaviiruse laialdase leviku ohuga. Lisaks sellele on paljudel mängijatel, võistkondade esindajatel ja Ühisliiga kohtunikel olnud palju kontakte klubidega Itaaliast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hispaaniast ja teistest riikidest, mis on seoses koroonaviiruse puhanguga ebasoodsas olukorras.

VTB Ühisliiga jaoks on esimesel kohal mängijate, fännide ja kõigi teiste asjasse puutuvate inimeste tervis. Kui olukord muutub kõigile ohutuks, on Ühisliiga valmis võistlust jätkama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles