Jalgpalli üleminekuturu avanemise eel on õhus palju segadust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Foto: Andreas Gora via www.imago-images.de/imago images/Andreas Gora

Suvine jalgpalli üleminekuturg saab olema klubidele viimaste aegade üks keerulisemaid.

Kui palju koroonaviirus klubide üleminekustrateegiat mõjutab, selgub alles üleminekuakna avanedes. Vastuseta küsimusi on palju, kuid selge on, et suured ja jõukad klubisid mõjutab kriis vähem.

«Hästi juhitud jalgpalliklubid lähevad üleminekuaknale vastu rahulikumalt. Nemad juba teavad, keda neil vaja on,» ütles üks Euroopa jalgpalli üleminekuturul tegutsev allikas Independentile.

Probleemi ees seisnevad aga väiksemad klubid, kes ei saa reisikeeldude ning liigade peatamise tõttu enam mängijaid skautida. «Kes proovib mõnele üleminekule pidurit tõmmata, kes aga mõnda üleminekut kiiremini läbi suruda,» kirjeldas ta toimuvat.

Jalgpalliskautidele on EM-finaalturniir ja Tokyo olümpiamängud suurepärasteks võimalusteks potentsiaalseid oste vahetult mängimas näha. Kuigi kumbagi võistlust pole ära jäetud, ripub mõlema toimumise kohal küsimärk.

Koroonaviirusest tingitud olukord võib üleminekuturul tähendada madalamaid hindu. Ei saa välistada, et tulevastes lepingutes kirjutatakse sisse riskimaandamise klauslid.

Mis saab aga mängijatest, kelle lepingud lõppevad suvel? Liigades, kus hooaeg kestab augustist maini, sõlmitakse mängijatega leping 30. juunini. Kuidas käitutakse nende mängijatega, kui mõni jalgpalliliiga jätkab hooaeg pärast 30. juunit?

«Nendel mängijatel on raskem ka uut lepingut mõne teise klubiga teenida. Nad ei saa treenida ega mängida. Teine suur probleem on laenud. Kas klubid jätkavad palkade maksmist, kui hooaeg on peatatud? Kuidas nad saavad end tõestada, et teenida püsiv leping?» rääkis üks jalgpalliagent Independentile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles