Mehhikos jäi rallipark avatuks, kuid publikule seati piirangud

Copy
Mehhiko ralli
Mehhiko ralli Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Maailmas üha laialdasemalt leviv koroonaviirus on jõudnud otsapidi ka WRC-maailma: alles eile teatati, et Argentina ralli lükatakse kas edasi või jäetakse sootuks ära. Käimasolev Mehhiko ralli sõidetakse aga korraldajate sõnul igal juhul lõpuni, kuid publikule kehtestati piirangud. 

Vahepeal liikus Mehhikos informatsioon, et hooldusala jääb edaspidi publikule suletuks. Viimaste sõnumite põhjal lubatakse fännid küll ralliparki, kuid igasugune kontakt meeskonnaliikmetega on keelatud. Samad reeglid kehtivad ka VIP külalistele, kellel oleks tavaolukorras ligipääs meeskonna toitlustusalale, teatab MPL.ee.

Ralliportaali DirtFish kirjutas hommikul, et mitmed asjaosalised üritasid ralli korraldajatega hooldusala sulgemisest rääkida, kuid sealsed ralliisad jäid endale kindlaks. 

«Guanajuato piirkonnas pole tuvastatud ühtegi koroonaviiruse juhtumit, mis tähendab, et suured rahvaüritused, nagu ka MM-ralli, võivad jätkuda probleemideta,» kulges ametlik pressiteade, mis saadeti välja pärast Leoni linnapea ja Guanajuato kuberneriga toimunud ühist koosistumist. 

«Siiani on Terviseamet fikseerinud ainult paar koroonakahtlust, kuid ühtegi ametlikku kinnitust viirusest veel tulnud pole. Seega pole põhjust Guanajuatos avalikke üritusi ära jätta.»

Juba eile võeti kohapeal kasutusele esimesed meetmed viiruse levimise takistamiseks. Nimelt ei anna piloodid kohapeal fännidele autogramme ning meediagi peab ekipaažidega suhtlema läbi aia. 

129 miljoni elanikuga Mehhikos oli laupäeva keskpäeva seisuga tuvastatud 26 koroonaviirusesse nakatunut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles