PM Mehhikos ⟩ Tänak esikohast ei mõtle: Ogier pole nii rumal (1)

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Mehhiko ralli teist päeva neljandana alustanud Ott Tänak tõusis kohe avakatsega tagasi esikolmikusse ja jahib nüüd teisel kohal kihutavat Teemu Sunineni. Liider Sebastien Oger' püüdmisest eestlane ei mõtle.  

«Tänane hommik oli meie jaoks võrdlemini puhas. Surusin eile rohkem, kuid täna sõitsin kindla peale, et enesekindlust ammutada,» sõnas saarlane WRC otseülekandes. «Praegune tempo on parim, mis me suudame teha. Tunnen ennast autojuhina, edasi on juba keeruline. Kohati tahab asi kontrolli alt väljuda. Maksimum on hetkel selline,» sõnas Tänak Postimehele.

Teisel kohal kihutavast Teemu Suninenist lahutab Tänakut kõigest 6,6 sekundit, ning tema esmane eesmärk ongi see vahe tagasi sõita. «See pole väga suur vahe, seega üritan teda kinni püüda. Katsete teine läbimine on tavaliselt veidi keerulisem, mistõttu on puhas sõit veelgi olulisem.»

15. katse lõpus sõnas Tänak, et tal pole täit enesekindlust, et maksimaalselt suruda. Milles asi? «See on alles mu teine päev kruusa peal. Ma ei tea kõiki auto trikke ja see pole see masin, millega olen harjunud. Aga auto on kiire ja pean sellega lihtsalt kohanema,» selgitas saarlane. 

Liider Sebastien Ogier'st lahutab Tänakut 34,9 sekundit. Kas saarlane mõtleb ka võidust? «Pakun, et see tüüp [Ogier - toim] pole nii rumal. Ilmselt kontrollib ta olukorda rahulikult lõpuni,» vastas Tänak. 

Hommikul otsustas Hyundai natukene vigurdada, kui lasi Theirry Neuville'il 14. katse starti hilinedes veidi karistussekundeid kogude. Selle lükke eesmärk oli, et belglane läheks rajale pärast Elfyn Evansit, ent enne Ott Tänakut, et meie mehel oleks võrreldes britiga üks rajapuhastaja rohkem. 

Kuigi paljude arvates polnud see ilus lüke, oli Tänak seda kommenteerides rahulik; «Midagi illegaalset siin ei ole.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles