Neuville eitab taktikamängu: meil oli elektrooniline probleem

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Mehhiko ralli teise võistluspäeva alguses pakkus enim kõneainet Thierry Neuville'i hilinemine 14. katse starti. Nimelt läks belglane rajale kolm kohta plaanitust hiljem ehk vahetult enne Ott Tänakut. Nõnda tegi ta elu raskemaks aga eestlase lähirivaalidel Elfyn Evansil ka Kalle Rovanperäl.  

Eile katkestanud, kuid täna restart süsteemis taas rajal olev Neuville jäi ülesõidul seisma, et sättida ennast stardirivis sujuvalt Rovanperä ja Evansi selja taha. Kuigi Hyundaid kahtlustatakse alatus, ent lubatud taktikamängus, et Tänaku konkurentide jaoks teeolusid raskemaks muuta, lükkas Neuville selle teooria ümber. 

«Meil oli lihtsalt elektriline probleem. Sama jama, mis eile. Kuid meil õnnestus auto uuesti tööle saada ja oleme nüüd siin,» lausus belglane lõunapausil. «Tegime seejärel hea katse, kus parem stardikoht meid ilmselgelt aitas. Viimane katse oli ka hea, aga sõitsime ühe kurvi pikaks.»

Muideks, kui belglaselt hommikupooliku viimase katse finišis stardijärjekorra kohta päriti, otsustas ta lihtsalt muheleda ning hoopis maast ja ilmast rääkima hakata. 

Evans seevastu sõnas otse, et säärane lüke Hyundai poolt tegi temale suure karuteene, mida on näha ka tema aegadest. Kui hommikul oli Evans veel 0,2 sekundilise eduga Tänaku ees kolmas, siis praegu on eestlane temast möödunud ning edestab britti juba 9,4 sekundiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles