Eesti sportlased ei saa nautida hiinlastele osaks saanud luksust

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dopingukontroll jalgpalli MMil
Dopingukontroll jalgpalli MMil Foto: Alexander Demianchuk / Alexander Demianchuk/TASS

Kui Hiinas lõpetati koroonaviiruse epideemia tõttu veebruari keskel sportlastelt dopinguproovide võtmine, siis Eesti Antidopingu juhatuse liikme Henn Vallimäe sõnul Maarjamaal sarnane stsenaarium vähemalt esiti liiga tõenäoline pole.

«Uuel nädalal me kindlasti suhtleme Terviseametiga ja küsime võimalikke soovitusi, aga meie poolt sõnumit, et me sportlasi ei testi, täna ei ole,» vahendab ERRi spordiportaal Vallimäe sõnu. 

«Praegu on selge see, et võistlustestimisi ei toimu, sest võistlusigi ei toimu, aga vastavalt rahvusvahelistele nõuetele ja reeglitele võib testimas ikka käia. Nii palju ka, et juhul kui tekivad komplikatsioonid testimisest keeldumise või millegi muu tõttu, siis need dokumenteeritakse ja siis hiljem otsustatakse iga üksikjuhtumi kohta, kas need on õigustatud või mitte,» lausus Vallimäe ja täpsustas, et testima minnakse siiski alles siis, kui see on mõlemale poolele turvaline. 

Kui tõenäoliseks peab ta aga varianti, et sellisel segasel perioodil suureneb maailmas dopinguainete kasutamine? «Teoreetiliselt on võimalus, aga siis tuleb appi võtta ka selgeltnägijad,» kostis Vallimäe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles