Kuulujutud: Argentina ralli võib toimuda suvel Keenia asemel

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Ott Tänaku stiilinäide tunamulluselt Argentina rallilt.
Ott Tänaku stiilinäide tunamulluselt Argentina rallilt. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Pärast Mehhiko ralli enneaegset lõpetamist on paljude põrinafännide huulil ilmselt küsimus, et mis saab edasi? Esialgse plaani kohaselt pidanuks järgmine võidukihutamine toimuma Argentinas, kuid praeguseks on selge, et aprilli viimasel nädalavahetusel WRC-masinaid Lõuna-Ameerikas ei näe. Ja õigupoolest ei tea keegi täpselt, kus neljarattalised põrgulised järgmine kord tuurid üles võtavad. 

Praeguses faasis ongi ainukene kindel asi see, et Argentina ralli aprillis ei toimu. Maikuus pidanuks rallikarussell naasma Euroopasse Portugali, kuid arvestades kui kiivalt koroonaviirus Vana Maailma hetkel enda kontrolli all hoiab, ei tasu sellele just väga panustada.

Liiga tõenäoline pole ka juuni algusesse planeeritud Sardiinia ralli toimumine arvestades, et just Itaalia on praegu viirushaigusega enim kimpus. Tõsi, peamine koroonakolle paikneb hetkel saapamaa põhjaosas asuvas Lombardia maakonnas ning Ragnar Klavani koduklubi Cagliari kodusaarel on asjad enam-vähem kontrolli all. Kui sellist väljendit on praegu üldse paslik kasutada. 

Ehk tasuks siis kiigada juuli poole, mil on kavas 18-aastase pausi järel MM-karusselli lisatud Keenia ralli? Pigem mitte, sest arvestades, et koroonalaine on alles praegu Mustale Mandrile jõudmas, tundub seegi variant ebatõenäoline. 

Ent juulis võib üks võidukihutamine siiski toimuda. Mainekas ralliajakirjanik David Evans kirjutab DirtFishi portaalis, et ralliringkondades ringlevad praegu kuulujutud, justkui tõstetaks edasilükatud Argentina MM-etapp just südasuvele.

Neile kõlakatele lisas vürtsi ka safari ralli peakorraldaja Phineas Kimathi hiljutine intervjuu, kus keenialane lahkas erinevaid võidukihutamisega seotud probleeme: alustades rahast ja lõpetades turvalisusega. 

Ometi tasub rõhutada, et tegemist on ainult kuulujuttude ja spekulatsioonidega, sest tegelikult ei tea keegi 100%, millal rallikarussell taas omale hääled sisse saab. Kui üldse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles