Briti sportlane kutsub ROKi Tokyo olümpiamänge edasi lükkama (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Guy Learmonthsoovib Tokyo olümpia edasilükkamist.
Guy Learmonthsoovib Tokyo olümpia edasilükkamist. Foto: Ian Rutherford/PA/Scanpix

Jaapan ja Rahvusvaheline Olümpiakomitee raiuvad jätkuvalt, et vaatamata maailmas möllavale koroonaviiruse pandeemiale toimuvad Tokyo olümpiamängud väljakuulutatud ajal ehk juulis-augustis. Ent juba kutsutakse avalikult üles mänge edasi lükkama.

Briti kergejõustikukoondise kapten Guy Learmonth ütles ajalehele The Guardian, et kujunenud olukorras ei saa sportlaste ja kõigi teiste asjaosaliste tervisega riskida. «Me ei tea, kui hulluks asjad veel lähevad,. Võib-olla on see, mida seni oleme näinud, ainult jäämäe tipp,» ütles Learmonth.

«Loomulikult ROK ja terve maailm tahavad olümpiamänge. Usun kindlalt, et selle toimumiseks tuleb mängud edasi lükata, kuniks valitsused ei suuda garanteerida nende täielikku ohutust. Ma ei usu, et nad seda suudavad.»

Ta lisas, et sportlased vajavad selgust ja kindlust, kuid Jaapani peaministri Shinzo Abe pressikonverents seda ei andnud.

«Olgem realistlikud. Kui Briti valitsus ütles, et viirusepuhangu tipphetk võib saabuda mais või juunis, pole võimalik isegi olümpia katsevõistlusi korraldada. Austraallased juba lükkasid oma võistlusi edasi ja arvan, et seda peab tegema ka kõikjal Euroopas.

Oleksin õnnelik, kui olümpia lükataks edasi oktoobrisse või üldse 2021. või 2022. aastasse. Vähemalt annaks see sportlastele võimaluse planeerida ma tegemisi ja harjutada, ning mis kõige tähtsam, viirus peaks selleks ajaks kadunud olema,» lisas 800 meetri jooksja Learmonth.

Samalaadse avaldusega esines ka veerandmailer Martyn Rooney.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles