Itaalia meedia: jalgpalli EM toimub talvel või järgmisel aastal

Toimetas Ville Arike
Copy
Koroonaviirus jätab jalgpalli EMi suure tõenäosusega ära.
Koroonaviirus jätab jalgpalli EMi suure tõenäosusega ära. Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon/Scanpix

Seoses koroonaviiruse puhanguga peab Euroopa Jalgpalliliit UEFA homme videokonverentsi kõigi alaliitude osalusel. Üleval on väga suured küsimused, kõiki otsuseid ei pruugi tulla, kuid suvise EMi osas peaks vähemalt üht-teist selgemaks saama.

Itaalia spordileht Il Corriere dello Sport andis ülevaate, mis võib konverentsil toimuma hakata, samuti sellest, millised on koduse liiga jätkumise väljavaated.

Lehe andmetel lüüakse homme lauale plaan, kus pakutakse EMi toimumise ajaks välja tänavu 23. november kuni 23. detsember või järgmise aasta juuni. Tänavu suvelt lükkuvat see igal juhul edasi.

Talvise turniiri pealt oleks hea näha, mis hakkab toimuma 2022. aastal, mil Kataris tuleb MM, ja samuti aasta lõpus. Kui see plaan jääb peale, tuleks klubimängud ära pidada mais ja juunis, juuli jääb puhkuseks, august hooajaks valmistumiseks ning klubihooaeg 2020/21 algaks septembris. Koduliigad ja eurosarjad peatuksid novembri alguses ja jätkuksid jaanuaris.

Selle plaani poolt kindlasti ei hääleta Inglismaa, kus jõulude paiku on mängugraafik eriti tihe. Tõsi, 2022. aastast kavatsetakse seda oluliselt muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles