Vene hokitreener: mis viirus, ärahüppajad tuleb liigast välja visata ja KHL lõpuni mängida! (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Moskva Dinamo peatreener Vladimir Krikunov.
Moskva Dinamo peatreener Vladimir Krikunov. Foto: Sergei Savostyanov/Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Euroopas pole ühena vähestest spordihooaega lõppenuks kuulutatud veel Venemaal, hokiliiga KHL juhid mõtlevad, kas katkestada mängud mõneks nädalaks või mitte.

Laupäeval teatas Helsingi Jokerit, et Soome riik ei luba neil enam mängida. Pühapäeval kuulutati eriolukord välja Kasahstanis, mis tähendas sama saatust Astana Barõsile. Nood olid veel ainsad konkurentsi jäänud väljastpoolt Venemaad pärit klubid, ülejäänud kuus veerandfinalisti on Venemaalt.

Kui üldiselt suhtutakse Jokeritesse ja Barõsisse mõistvalt ning räägitakse võimalikust paari-kolmenädalasest pausist ja variandist, et äkki saab seejärel hooaega jätkata, siis Moskva Dinamo peatreener Vladimir Krikunov lajatas serviti.

«Nad tuleb liigast välja visata, ja kõik! Mida nad alt ära hüppavad?» küsis Krikunov vestluses ajalehega Sport-Ekspress.

Dinamo peaks nüüd pidama veerandfinaali Moskva CSKAga, Läänekonverentsi teisest paarist saaks Peterburi SKA aga edasi mänguta. Kuidas Krikunov sellele vaatab? «Meie liigasse kuuluvad välismaised klubid. Ja säärane olukord ei kordu igal aastal. Õnnitlesin SKA peatreenerit Zavaruhhinit juba finaalipääsu puhul.»

Kui otsustakse jätkata, aga pealtvaatajateta?

«Pealtvaatajateta mulle väga ei meeldi mängida. See oleks nagu treeningmäng. Meil pole nii suurt arvu haigeid, kes väga mõjutaks. Mis edasi, kas sulgeme terve riigi? Ei tee midagi ja läheme koju? Hooaeg tuleb lõpuni mängida.»

Paljud välismaalased närvitsevad, kuidas nad pääsevad koju. Kas see probleem on ka Dinamos?

«Need välismaalased närvitsevad minu arust kogu aeg. Seepärast nad ongi välismaalased.»

Venemaal on praeguseks ametlikult registreeritud 59 koroonaviiruse juhtumit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles