«Tänak on jätkuvalt kiire, kuid peab vigadest lahti saama.»

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Just selliselt alapealkirjastas DirtFishi ralliajakirjanik Luke Barry Mehhiko võidukihutamisele tagasi vaadates meie esisõitjale pühendatud lõigu. Postimees toob Eesti rallisõbrani ka ülejäänud Barry mõtteid. 

«Võib vast öelda, et Ott Tänaku start Hyundaiga on olnud vägagi kahetine: Monte Carlo ralli karmile avariile järgnes südi teine koht Rootsis. Olukorras, kus ta polnud veel õnnetusest 100% taastunud.

Paljude jaoks oli Mehhiko ralli võit Oti puhul vaid vormistamise küsimus. Läks ta ju rajale kuuendana ning lisaks oli ta masinal uus aerodünaamika, mida Hyundai hoolikalt mõned nädalad tagasi Portugalis Fafe rallil testis. Ott oli põhifavoriit võidu peale. 

Kõik oligi justkui ettekirjutatud stsenaariumi järgi minemas, kui Tänak kolmandal kiiruskatsel lähimat jälitajat Sebastien Ogier 10,3 sekundiga edestas ning ralli liidriks tõusis. Aga kogu see raske töö lasti kraanikausist alla, kui eestlane tegi järgmisel katsel sõiduvea ja kahjustas oma masina vedrustust.  

Fakt, et ta suutis ülejärgmisel katsel ajutise lahendusega näidata veel teist aega, oli imeline, kuid paraku oli ta selleks hetkeks Ogier'le ära andnud juba 45,9 sekundit. Ja seda vahet polnud enam kerge tagasi teha. 

Tänak andis endast parima, ronides kaheksandalt kohalt lõpuks teiseks, kuid oli ilmselge, et tiimipealik Andrea Adamole jäi rohkem meelde eestlase sõiduviga, kui asjaolu, et Tänak suutis raskest olukorrast välja tulla ja meeskonnale hädavajalikke punkte tuua.   

Sellele peaks keskenduma ka Tänak. Tema kiiruses, ka uue autoga, ei kahtle keegi, kuid ta peab vältima sääraseid apse, kui soovib tänavu oma tiitlit kaitsta. Tegelikult teab ta ju ka ise väga hästi, et nigel hooaja algus, nagu 2018. aastal, võib maksta lõpuks tiitli,» kirjutas Barry. 

Eestlase neljandal katsel tehtud sõiduveale rõhus Mehhiko ralli hinnetes ka teine DirtFishi ajakirjanik David Evans, kui põhjendas Tänakule antud hinnet (6/10). 

«See viga maksis talle ralli võidu,» kirjutas Evans ja lisas, et valitsev maailmameister oli auto peale korduvalt silmnähtavalt pahane, ent ei selgitanud kordagi, mis teda täpsemalt häirib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles