UEFA nõuab oma liikmetelt EMi ära jätmise eest 246 miljonit eurot

Toimetas Karl Juhkami
Copy
UEFA Euro 2020 karikas.
UEFA Euro 2020 karikas. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) koguneb täna virtuaalsilla teel, et arutada suvise EMi küsimust. Paljud liikmesriigid on koroonaviiruse leviku tõttu palumas üle-Euroopa 12 linnas planeeritud suurturniiri edasi lükkamist, kuid väidetavalt on UEFA nõus seda tegema vaid siis, kui saab klubidelt ja liikmesriikidelt 246 miljonit eurot. 

Just nõnda suur on väljaande The Athletic andmetel UEFA poolt küsitava kompensatsiooni suurus. Kui asjaosalised on sellega nõus, nõustub Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioon ka EMi aasta võrra edasi lükkama, kuigi väidetavalt on laual ka variant pidada Vana Maailma tšempionaat talvel. 

Säärast rahanõuet ei saa aga pidada otseselt väljapressimiseks, sest UEFA jagab niigi igal aastal oma liikmetele ja klubidele raha laiali. Näiteks 2016. aastal sai Eesti jalgpalliliit rahvusvahelistelt organisatsioonidelt 3,1 miljonit eurot, millest suurem osa pärines just UEFA-lt.  

24 koondise osalusel toimuv jalgpalli EM peaks toimuma 12. juunist 12. juulini 12 linnas üle Euroopa. Lisaks võetakse täna arutuse alla jalgpalli Meistrite liiga ja Euroopa liiga küsimus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles