Tartu maastikumaraton toimub virtuaaljooksuna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Võistleja mullusel maastikumaratonil.
Võistleja mullusel maastikumaratonil. Foto: Adam Illingworth

Kevadhooaja alguse suurima rahvajooksuna tuntud Tartu maastikumaratoni erinevatel distantsidel osaleb iga-aastaselt ligikaudu 10 000 spordisõpra. Tänases olukorras, kus spordi- ja massiüritused on keelatud, otsustasid korraldajad, et 38. Tartu maastikumaraton toimub sel kevadel virtuaaljooksuna.

«Soovime ülimalt keerulistes ning pidevalt muutuvates oludes kutsuda inimesi üles säilitama optimistlikku meelt ja positiivset ellusuhtumist,» ütleb Tartu maastikumaratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

«Regulaarne liikumine ja treening värskes õhus aitavad kriisiolukorda kergemini üle elada, ise terve püsida ja head füüsilist vormi hoida. Virtuaalmaraton motiveerib inimesi spordiharrastusega jätkama ning samas ei ole sellist maratoni läbides vaja karta nakkusohtu suures jooksjate massis, joosta võib ihuüksi oma kodumetsas,» lisab ta.

Virtuaalsel maastikumaratonil on valikus Tartu maastikumaratoni neli traditsioonilise distantsi: 42, 24, 10 või 5 km. Koht, kus valitud pikkusega jooksu- või kõnniring teha, jääb iga osaleja enda otsustada. Selleks sobivad nii Tartu maastikumaratoni tähistatud rajad, aga ka muud osalejale endale kõige mugavad metsa ja -linna trassid.

Valitud distants tuleb läbida kahe nädala jooksul, 1.-17. maini ning saata oma jooksulogi korraldajatele. Kõiki virtuaaljooksu läbijaid ootab uhke maastikumaratoni medal.

Täpsemad detailid ning virtuaaljooksu juhend on hetkel välja töötamisel, lisainfot annavad korraldajad oma kanalites esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles