Jaapani peaminister: olümpiamängude toimumine näitaks, et inimrass on koroonaviirusest tugevam

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Abe Shinzo.
Abe Shinzo. Foto: Rodrigo Reyes Marin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ajal, mil koroonaviiruse tõttu lükatakse edasi või jäetakse ära peaaegu kõik lähiajal toimuvad spordivõistlused, loodetakse suvine Tokyo olümpia läbi viia.

«Soovin, et olümpia ja paraolümpia toimuksid ideaalselt, sest see tõestaks, et inimrass on uuest koroonaviirusest tugevam. Sain selle avaldusega toetust ka G7 liidritelt,» vahendab olympic.org Jaapani peaministrit Abe Shinzot.

Tõsi, ajakirjanike järgnevatele küsimustele mängude toimumisaja kohta ta ammendavaid vastusi ei andud. Kohalikud loevad sellest välja riigipea varasema kindluse mõranemist. 

Optimistlikul lainel püsib aga Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK). Tänasel koosolekul rõhutati kõigile osapooltele: töö käib selle nimel, et 24. juulil plaaniäraselt Tokyo suveolümpiaga alustada. 

«COVID-19 viirus mõjutab ka olümpia ettevalmistust, olukord muutub iga päevaga,» seisab ROK-i avalduses. «Aga pühendume mängude toimumisele täiel rinnal. Enam kui neli kuud enne võistluste algust pole tarvis drastilisi otsuseid langetada. Igasugused spekulatsioonid oleks mõttetud.»

ROK ärgitab atleete täistuuridel ettevalmistusega jätkama. Lisaks lubatakse, et sportlastele ja riikide olümpiakomiteedele ollakse nõuga igakülgselt abiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles