Latvala kahtlustab, et universum saadab talle signaale: äkki ongi aeg ralliga lõpetada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kogenud Soome rallisõitja Jari-Matti Latvala tunnistab, et pidevad tagasilöögid võivad olla märk lõppevast sportlaskarjäärist. 

Nigela eelmise hooaja järel jäi Latvala üle pika aja MM-sarjas täiskohata. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen andis kaasmaalasele küll võimaluse tänavu Yarise WRC masinat mõneks etapiks rentida, ent kõik ei suju sugugi plaani järgi.

Esimest korda tuli Latvala rajale Rootsis, kuid tema võistlus juba varakult. Kalli raha eest laenatud Toyota lagunes juba esimesel võistluspäeval. Mäkinen pakkus kompensatsiooniks võimalust Sardiinias kaasa teha, ent koroonaviiruse tõttu on juuni algusesse planeeritud Itaalia saarel peetav etapp tõsise kahtluse all. 

«On väga kurb, et koroonaviirus nii paljusid inimesi tõsiselt mõjutab,» ütles Latvala Ilta-Sanomatile. «Enda puhul olen hakanud mõtlema, et võib-olla on kõik need tagasilöögid mingisugune märk. Äkki ongi aeg ralliga lõpetada.»

Ta ohkas: «Eelmise aasta Austraalia ralli oli minu jaoks väga oluline, aga see jäi metsapõlengute tõttu ära. Rootsi ralli läks aia taha ja nüüd tuli koroona.»

Lõplikult kogenud piloot siiski alla pole andnud. Isegi, kui Sardiinia etapp ära jääb, peaks leiduma paar alternatiivi. «Üritan sõidutunnetuse säilitada. Kuigi mul on vaid historic-klassi autod, siis midagi saab ikka teha,» resümeeris Latvala. 

Kindlasti teeb ta kaasa augustikuisel Soome rallil, Sardiinia etapi ärajäämisel võib kõne alla tulla ka Walesi võistlus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles