Võidusõidutšempion tahab kiirabi aidata: garanteerin, et minuga jõuate väledamalt sihtkohta!

Henry Lääne
Copy
Kiirabiauto. Pilt on illustratiivne.
Kiirabiauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Kaks korda Suurbritannia kereautode meistrivõistlused (BTCC) võitnud Jason Plato küsis sotsiaalmeedias, kellega peab ühendust võtma, et ta saaks kiirabile appi tõtata.

Inglane kirjutas sotsiaalmeedias: «Tahan vabatahtlikult oma sõitjaoskusi kiirabi heaks ära kasutada, et nende juhid ei peaks sõitmisega tegelema. Samuti oleks siis patsiente aitamas üks kätepaar rohkemk. Lisaks garanteerin, et jõuan sihtkohta kiiremini.»

Mõistagi viitas Plato koroonaviirusest tingitud kriisile, kus meditsiinitöötajad peavad toime tulema väga suure koormusega. Suurbritannias on viimastel andmetel 1960 nakatunut, kellest on surnud 72 ja ametlikult terveks saanud 66 inimest.

Tõsi, Plato Twitteri postitusele vastanud inimestest enamus ei pea tema soovi kuigi heaks plaaniks. «Kiirabiauto juhtimisel pole oluline ainult kärmelt kohale jõudmine. Tuleb olla hoolas ning sõita nii, et patsienti oleks võimalik sõidu ajal aidata. Praeguses olukorras võiks suurepärane limusiinijuht olla võidusõitjast parem,» kirjutas üks.

52-aastane Plato krooniti BTCC tšempioniks 2001. ja 2010. aastal. Kokku on ta sarjas teinud sarjas 599 starti ning võitnud 98 võidusõitu. 1990ndatel oli britt tegus erinevates vormelisarjades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles