Pahane kergejõustiku olümpiavõitja: te seate meie tervise ohtu! (1)

Henry Lääne
Copy
Katerina Stefanidi.
Katerina Stefanidi. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) soovitus sportlastele Tokyo olümpiamängudeks treenimist tavapäraselt jätkata, on paljudes atleetides tekitanud hämmastust. Üks neist on neli aastat tagasi Rios teivashüppe olümpiavõitjaks kroonitud Katerina Stefanidi.

Kreeklanna sõnul on ROKi sõnumi tegelik mõte selge: nad tahavad, et sportlased riskiksid nii enda, oma perekondade kui ka ühiskonna tervisega. «Te panete meid ohtu praegu, mitte nelja kuu pärast Tokyos,» lisas ta.

Mullu Dohas seitsmevõistluse maailmameistriks kroonitud Katarina Johnson-Thompson märkis, et kui ROK soovitab täie auruga edasi panna, siis riikide valitsused pooldavad karantiini. «Tunnen survet tavapäraselt edasi treenida ja rutiini hoida, aga see on võimatu,» ütles britt.

Suur spordipidu peaks algama 24. juulil ning seni on nii ROKi president Thomas Bach kui ka Jaapani võimud olnud üsna kindlal seisukohal, et kõik läheb plaanipäraselt. 

Paljude hinnangul pole see aga õige ning olümpia tuleks kas ära jätta või edasi lükata. Muide, viimased uudised Suurbritanniast teatavad, et sealsed kõrged spordiametnikud on 90 protsenti kindlad: Tokyo mängud ei toimu algselt paika pandud ajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles