Sportlased süüdistavad ROKi nende tervise ohtuseadmises

Toimetas Ville Arike
Copy
Teivashüppe Rio olümpiavõitja Katerina Stefanidi võttis Tokyo teemal murelikult sõna.
Teivashüppe Rio olümpiavõitja Katerina Stefanidi võttis Tokyo teemal murelikult sõna. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports

Maailmas kostab nelja kuu pärast algama pidavate Tokyo olümpiamängude osas üha rohkem ärevusenoote, paljud sportlased pelgavad Jaapanisse minna. Rahvusvaheline Olümpiakomitee teatas neile vastuseks, et praeguses olukorras pole ükski lahendus ideaalne.

ROK ja Jaapani valitsus jätkavad maailmas möllavale koroonaviiruse puhangule vaatamata mängudeks valmistumist. Kreeklannast teivashüppe olümpiavõitja Katerina Stefanidi süüdistas ROKi sportlaste tervisega riskimises. Seitsmevõistluse maailmameister Katarina Johnson-Thompson teatas BBC-le, et treenida on võimatu.

ROK vastas: «Tegemist on erakordse olukorraga, mis nõuab erakordseid lahendusi. ROK püüab leida sportlastele kõige vähem negatiivset mõju avaldavaid lahendusi. Praeguses olukorras pole ükski lahendus ideaalne, seetõttu loodame sportlaste vastutustundele ja solidaarsusele.»

27-aastane britt naasis oma Prantsusmaal asuvast treeningubaasist kodumaale ega ole toimuvaga põrmugi rahul. «ROK soovitab sportlastel jätkata mängudeks valmistumist nii hästi, kui neil on võimalik. Mängud on kõigest nelja kuu kaugusel, kuid riigi korralduse kohaselt tuleb jääda koju isolatsiooni. Staadionid, spordisaalid ja avalik ruum on suletud. Mul pole võimalik vajalikul moel harjutamist jätkata. 

Olen olusid arvestades isegi õnnelikus seisus: terve, mind toetatakse hästi ja olümpiapilet on käes. Kuid hooajale on raske mõelda, sest kõik on teadmata ajaks edasi lükatud,» rääkis Johnson-Thompson.

Samas võtmes rääkis ka Stefanidi, märkides, et küsimus pole ainult nelja kuu kaugusele jäävates olümpiamängudes, vaid ka selles, mis toimub praegu.

«ROK tahab, et riskiksime enda, oma pere ja teiste inimeste tervisega, kui jätkame treenimist senisel moel. Te panete meid ohtu just praegu, täna, mitte nelja kuu pärast,» põrutas Stefanidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles