Video ⟩ Eesti võrkpallikoondislane pidi evakuatsioonilaevale jõudmiseks sõitma koguni 1200 kilomeetrit

Copy

Prantsusmaal leiba teeniv Kevin Saar astus eile Saksamaal Sassnitzis laevale, mis ta pärast pikka ootust kodumaale viib. Teekond selleni oli väga pikk ja kaalukausil oli ka ekstreemsemad võimalused koju tulemiseks.

Eile öösel väljus Saksamaalt Sassnitzist parvlaev Romantika, mille oli Eesti riik tellinud selleks, et Poola piirile lõksu jäänud eestlased koju toimetada. Selle peale astusid eestimaalased, kes olid tulnud nii Hispaaniast, Prantsusmaalt kui ka Inglismaalt. Teiste seas kohtas Postimees seal ka võrkpallikoondist esindanud Kevin Saart.

Prantsusmaa võrkpalli esiliigas Saint-Quentini meeskonnas palliv Saar otsis võimalusi kodumaale tulla läinud reedel ja tegi seda koostöös välisministeeriumiga. Tegemist oli korraliku peavaluga, sest Saksamaale otse sõita ei saanud, kuna Prantsusmaaga on neil piir suletud. «Teisipäeva õhtul hakkasin Prantsusmaalt sõitma ja teekond viis läbi Belgia ja Hollandi Saksamaale. Edasi oli kaks varianti. Kui tuli teade selle laeva kohta, siis oli see kõige parem variant, aga oli õhus ka võimalus sõita läbi Taani Stockholmi, kust juba minna Helsingisse või Turusse ja sealt edasi Tallinna,» rääkis Saar.

Hetkel on Prantsusmaal spordivõistlused peatatud ja see, kas hooaeg jätkub, pole hetkel veel selge. Nõnda läksid lisaks Saarele ka mitmed tema meeskonnakaaslased kodumaale. «Ameerika kutt läks juba pühapäeval ära. Kusjuures läks mängumees klubi jutule, et soovib lepingut lõpetada ja seda palka saamata. Meile öeldi, et katsutakse palka ikka edasi maksta ja võime kodudesse naasta,» selgitas parvlaevale Romantika jõudmiseks 1200 km autosõitu «nautinud» Saar olukorda.

Saar on olnud suhtluses ka mitmete teiste Eesti võrkpalluritega, kes välismaal leiba teenivad ning tema kinnitusel peaksid suur osa nendest Eestisse naasnud olema. Näiteks viimasel lennul Prantsusmaa pealinnast Pariisist Tallinnasse oli endale koha saanud ka Ardo Kreek. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles