Koroona võib nurjata tippsõitja kolmanda katse WRC sarja naasta

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Hayden Paddon Hyundai roolis.
Hayden Paddon Hyundai roolis. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Uus-Meremaa rallisõitja Hayden Paddoni ponnistused sõita taas WRC autoga MM-sarjas ebaõnnestuvad järjepidevalt. Koroonaviiruse tõttu võib nurjuda ka tema kolmas katse viimase 12 kuu jooksul.

Paddoni viimane start WRC autoga MM-sarjas pärineb 2018. aastast, kui ta tuli hooaja viimasel etapil Austraalias koguni teiseks. Paraku ei õnnestunud 32-aastasel rallisõitjal uut lepingut teenida.

Mullu proovis ta isiklike vahenditega MM-sarja naasta. Esmalt pidi ta sõitma Soomes, kuid lõhkus ralliks ettevalmistumisel auto. Järgmine start pidanuks toimuma Austraalias, kuid etapp jäeti ulatuslike metsapõlengute tõttu ära. 2019. aastal sai ta MM-sarjas siiski ühe ralli kirja (Wales), kuid seda klass madalama R5 autoga.

Sel nädalal pidi Paddon avalikkust teavitama oma hooaja võistluskalendrist. Teada on, et ta sooviks sõita neljal rallil, millest viimane oleks septembris Uus-Meremaal peetav MM-etapp.

«Praegu on kõik plaanid ootel. Jõudsime faasi, kus hakkasime lepinguid allkirjastama, kuid viirus pani kõik ootele. Ma ei taha oma plaanidest liiga palju rääkida, kuid idee oli valmistuda Uus-Meremaaks, et seal hooaeg lõpetada. Eks näis, mis nüüd saab,» ütles Paddon DirtFishile.

Autoralli MM-sarja järgmine etapp pidanuks toimuma aprilli teises pooles Argentinas, kuid võistlus lükati edasi. Kalendri järgi toimub järgmine etapp mai lõpus Portugalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles