Valgevenes hooaega jätkav Soome hokimängija: president ütles, et saun ja viin on piisav kaitse koroona eest (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Valgevenes mängitakse rõõmsalt hokit edasi, publikul tribüünidel piiranguid pole.
Valgevenes mängitakse rõõmsalt hokit edasi, publikul tribüünidel piiranguid pole. Foto: hockey.by

Valgevenes koroonaviiruse tõttu elu seisma ei jää, kohalik jäähoki kõrgliiga jätkab play-off´idega tavapärasel viisil. 

Eile peetud poolfinaalmatšis, mida oli vabalt jälgimas ligi 400 silmapaari, alistas Minski Junost 6:0 Molodetšno Dinamo. Mängudega jätkatakse ka lähipäevil. 

Valgevenes Grodnos mängiv soomlane Joonas Hurri peab sealsete riigipeade käitumist jaburaks. «Kasutaksin vana ütlust: «Igas riigis omad kombed». Viimastel aastatel kogetu põhjal pole ma üllatunud, aga siin tehakse kõike oma reeglite järgi,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

«Play-off´idega jätkatakse rahulikult peaaegu pideva täismaja publiku ees. See on ilmselt peale Venemaa ainus koht, kus veel spordiga tegeletakse. Midagi pole teistmoodi ka igapäeva elus. Käepigistused, isegi haigustunnustega inimestega, pole kuskile kadunud.»

Hurri lisas, et riigis ei võeta koroonaviirust tõsiselt. Seiskoht on, et Valgevenes moodustavad nakatunud vaid välismaalt tulnud inimesed ja rohkem haigus ei levi. «Eks näis, mis paari nädala jooksul saab,» lisas hokimängija. «Üritan igal juhul terveks jääda.»

Ilta-Sanomatile antud intervjuus kirjeldas Hurri Valgevene riigijuhtide suhtumist: «Mina pole küll kuulnud, et hoki seisma pannakse. Kohapeal pole viirust tuvastatud, nii et kõik nende arvates toimib. Rahaline pool näib tähtsam kui tervis. Valitsuse ja presidendi (Aljaksandr Lukašenka) sõnum on, et viin ja saun on parim ja piisav kaitse koroona eest. Ja väga paljud inimesed usuvad seda.»

Eile algas Valgevenes ka kohaliku jalgpalli kõrgliiga, ridamisi mänge peetakse avatud tribüünide ees nii täna kui ka nädalavahetusel. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles