Soome ralliajakirjanik: vaevalt Mäkinen uskus, et üleminekutega nõnda täkkesse paneb

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tommi Mäkinen koos Toyota asepresidendi Shigeki Tomoyamaga.
Tommi Mäkinen koos Toyota asepresidendi Shigeki Tomoyamaga. Foto: WILLIAM WEST/AFP

«Vaevalt Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen julges uskuda, et tema kolm täiesti uut sõitjat suudavad kohe ennast parimast küljest näidata ja kiiresti rallisid võitma asuda. Pärast kolme MM-etappi on olukord tõesti selline ja näib, et soomlane tõmbas keerulisest olukorrast kübarast välja jänese,» kirjutab Soome ralliportaali rallit.fi peatoimetaja Toni Heinonen.

«Eelmine hooaeg lõppes Mäkineni jaoks kahetiste tunnetega. Ott Tänak tuli tema meeskonnas äsja maailmameistriks, kuid peagi saabus info, et eestlane vahetab kaheks järgnevaks aastaks Toyota Hyundai vastu.

Pärast Tänaku lahkumist hakkasid Mäkineni jaoks imelised asjad toimuma. Esmalt loobuti nii Jari-Matti Latvala kui ka Kris Meeke teenetest ja meeskonnaga liitusid Sebastien Ogier, Elfyn Evans ning nooruke Kalle Rovanperä.

Kui Evansi ja Rovanperä seostati Toyotaga kohe pärast eelmise hooaja lõppu, siis Ogieri palkamine oli kirsiks tordile. Seda näitavad ka tulemused, sest Toyota sõitjatest pole esimesel kolmel rallil keegi esiviisikust välja langenud. 

Monte Carlos jõudsid nii Ogier kui ka Evans poodiumile, jäädes ainult alla Thierry Neuville'ile. Rootsis võttis võidu Evans ja poodiumile kerkis ka Rovanperä. Mehhikos võttis võidu prantslasest kuuekordne maailmameister. 

Hetkel on näha, et Toyota liigub teistest palju paremini ja ka nõrkade kohtadega on selgelt vaeva nähtud.

Üldarvestuses on olukord Toyota jaoks lausa ideaalne. Ogier hoiab 62 punktiga liidrikohta ja talle järgneb meeskonnakaaslane Evans 54. Nooruke Rovanperä on oma debüüthooajal 40 punktiga lausa neljandal positsioonil. Meeskondlikus arvestuses hoitakse 21-punktilist edu Hyundai ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles