Video ⟩ Ott Tänak: tundus ebareaalne sellest eluga välja tulla

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak 2015. aasta Mehhiko ralli poodiumil, kus ta viskas nalja varasema järvesõidu üle.
Ott Tänak 2015. aasta Mehhiko ralli poodiumil, kus ta viskas nalja varasema järvesõidu üle. Foto: @World / M-Sport

Autoralli maailmameistri Ott Tänaku karjääri ilmselt meeldejäävaim prohmakas toimus 2015. aasta Mehhiko rallil, kus ta koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga järve sõitis. Ralliportaal Dirtfish on sellest teinud lühikese dokumentaalklipi.

Õnnetus toimus võistluse esimesel täispikal kiiruskatsel ning imekombel ei tähendanud see katkestamist. Auto toodi järvepõhjast välja, Mõlder päästis uppuvast masinast legendi ja M-Spordi mehaanikud said Ford Fiesta RS WRC taas nurruma.

Suurbritannia võistkonna liikmed meenutavad, et ühel hetkel ei saanud nad Tänaku vaheaegu ning eestlased kadusid ekraanilt. Üks insener teadis, et selle koha lähedal on järv, misjärel võttis M-Spordis maad vaikus. 

«Esimene mõte oli, et mehed on järvepõhjas autos kinni,» meenutas WRC otse-eetrist tuntud ja praegu Dirtfishis leiba teeniv rallireporter Colin Clark. «See tegi südame pahaks.»

Videos on ka klipp mullu Tänakust ilmunud filmist, kus saarlane rääkis väljasõidust. «Auto tagumine ots oli vee peal, aga kiivri küljes olnud juhe oli autos kinni ning hakkas mind vee alla sikutama. Tundus ebareaalne, et siit õnnestub eluga välja tulla.»

Vaata TiTänakule pühendatud videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles