Soome suusatamist võib oodata eestlaste saatus, tegutseda tahetakse kiiresti

Postimees Sport
Copy
Iivo Niskanen on Soome murdmaasuusatamise suurim täht.
Iivo Niskanen on Soome murdmaasuusatamise suurim täht. Foto: Carl Sandin

Koroonaviirus ei laasta spordimaailma mitte ainult võistluste ära jätmise või edasi lükkamisega, aga paneb pinge alla ka alaliidud, kellel polnud niigi eriti raha.

Heaks näiteks on soomlased. Nende suusaliitu on ootamas väga rasked ajad ning tegevjuhi Ismo Hämäläineni sõnul on järgmised paar kuud elulise tähtsusega, kas alaliit jääb rahaliselt ellu või mitte.

Nende koduleheküljel on kirjas, et järgmise paari kuuga peavad nad säästma 450 000 eurot. Järgmisel nädalal alustatakse läbirääkimisi sponsoritega, kuid ebakindel majandus ei anna põhjust suureks optimismiks.

«Pärast hooaega tahame kiirelt tegutsema hakata, et vähendada [koroonaviiruse tingitud kahju] ning meie ärilist poolt kindlustada,» sõnas Hämäläinen.

Raskustes on ka Norra suusaliit, kuid neile valmistab pigem meelehärmi ära jäetud võistluste eest laekumata tulu, mitte karm säästuaeg. Tõsi, leping koondise suursponsoriga saab mais läbi ning uue partneri leidmine saab olema keeruline.

Eesti alaliit on suures rahalises miinuses, kuid see oli fakt juba eelmisel aastal ehk enne koroonakriisi. Suvega peaks selgeks saama, kas soomlasi tabab sama saatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles