Lappi auto mahapõlemise põhjus ei selgu ilmselt kunagi

Henry Lääne
Copy
Esapekka Lappi auto põles maani maha.
Esapekka Lappi auto põles maani maha. Foto: Kuvatõmmis

Mehhiko MM-rallil langes Esapekka Lappi Ford Fiesta WRC tuleroaks ning tema tiimi M-Spordi teatel jääb selle põhjus ilmselt saladuseks, kuna põlenud autost on väga keeruline informatsiooni saada.

Mahapõlenud auto jõudis selle nädala lõpus M-Spordi Põhja-Inglismaal asuvasse peakorterisse ning võistkonnapealiku Richard Milleneri sõnul on uurimine alanud, vahendab ralliportaal Dirtfish.

Lappi auto läks põlema El Chocolate'i katse teisel läbimisel ning inglase sõnul on M-Sport korduvalt vaadanud soomlase pardakaamerat sellelt mõõduvõtult. «Tundub, et tulekahju võis alata auto esiosast, sest nägime kapoti all leeke.

Kui auto sõitis, liikusid leegid ilmselt käigukastitunneli kaudu tagasi ning kuumus ja hapnik lisasid tulekahjule vaid jõudu juurde. Masina tagaosa leekides nähes oli selge, et suure tõenäosusega põleb auto maha. Kui teatud detailid lähevad põlema, on väga-väga keeruline tuld kustutada,» rääkis Millener.

Lappi oli Mehhikos pärast seitsmendat kiiruskatset üldarvestuses neljas, jahtides mõne sekundi kaugusel Thierry Neuville'i käes olnud viimast poodiumikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles