ROKi president: olümpia ärajätmine ei aitaks kedagi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Olümpiarõngad Tokyo vikerkaaresilla taustal.
Olümpiarõngad Tokyo vikerkaaresilla taustal. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustas pühapäevasel kriisikoosolekul, et Tokyo olümpiamängud toimuvad igal juhul. ROKi presidendi Thomas Bachi sõnul ei lahendaks mängude ära jätmine ühtegi probleemi.

Kas olümpiamängud algavad planeeritud ajal ehk 24. juulil või lükkuvad edasi, selgub nelja nädala pärast. Sellise tähtaja seadis ROK endale kriisikoosolekul. Küll on aga selga, et mänge ära ei jäeta.

«Olümpiamängude ärajätmine purustaks 206 rahvuslikku olümpiakomiteed ja ROKi pagulaskoondist esindava 11 000 sportlase olümpiaunistuse. Tõenäoliselt ka unistuse, mis kannab paraolümplasi ning kõiki neid inimesi, kes toetavad teid treenerite, arstide, ametnike, treeningpartnerite, sõprade ja pereliikmetena. Olümpiamängude ärajätmine ei lahendaks ühtegi probleemi ega aitaks kedagi. Seetõttu pole see päevakorras,» teatas Bach.

«Alustasime täna üksikasjalisi läbirääkimisi kõigi huvitatud osapooltega, et vormistada meiepoolne hinnang ülemaailmsele terviseolukorrale ja selle mõjule olümpiamängudele, sealhulgas edasilükkamise variandile. Me töötame väga kõvasti ja oleme kindlad, et saame need arutelud järgmise nelja nädala jooksul lõpule viia,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles