Korvpallihooaeg pandi lõplikult lukku: Eesti meistrit ei selgu

Toimetas Kris Ilves
Copy
Mullu tuli Eesti meistriks Kalev/Cramo.
Mullu tuli Eesti meistriks Kalev/Cramo. Foto: Tairo Lutter

Korvpalliliidu juhatus võttis vastu otsuse, et koroonaviirusest tingitud eriolukorra tõttu tänavu korvpalli Eesti meistreid välja ei kuulutata.

«Korvpallis selgub võitja paikapandud turniirisüsteemi alusel. Kuna tänavune hooaeg kriisiolukorra tõttu enamikus liigades otsustavasse faasi ehk kohamängudeni ei jõudnud, pidasime kõige loogilisemaks lahenduseks tänavu Eesti meistreid mitte välja kuulutada,» selgitas otsuse tagamaid alaliidu peasekretär Keio Kuhi. 

Küll aga pandi seniste tulemuste põhjal ja parimal võimalikul viisil paika põhiturniiride paremusjärjestused. «Võrdsete mängude arvu puhul lähtusime esmalt kogutud võidupunktidest ja seejärel omavahelistest mängudest ning erineva arvu kohtumiste puhul võiduprotsendist,» lisas Kuhi.

Tutvu paremusjärjestustega Eesti Korvpalliliidu koduleheküljelt.

Põhiturniiri paremusjärjestuse järgi toimuvad ka kõik liigade vahelised liikumised. Seega saavad tänavu Saku esiliigas pallinud klubidest kõrgliigaga liitumise avalduse esitada KA Tallinna Kalev/TSK, KK Viimsi/Noto ja Eesti Maaülikool/Skarcon. Eelis on nendest esimesel.

Esiliigast langevad hetkeseisu järgi välja Balteco ja KK HITO/BC Karjamaa ning nende asemele tõusevad Keila Korvpallikool ja Rae Koss/Hansaviimistlus/Estanc. Saku II liiga tabeli viimased Tartu Kalevi Palliklubi ja Iisaku Gümnaasium/RHKK kukuvad järgmiseks hooajaks rahvaliigasse. Kes nende asemele tõuseb on veel selgumisel. Lõplikud liigade koosseisud kinnitatakse pärast 2020/2021. hooaja registreerimistähtaja lõppu.

Samuti arvestatakse antud paremusjärjestusi noorte Eesti meistrivõistluste tulevase hooaja kvalifikatsioonide asetuste koostamisel. 

Lisaks kinnitati Eesti-Läti korvpalliliiga juhtkonna otsus mitte välja kuulutada rahvusvahelise turniiri «Paf Eesti-Läti korvpalliliiga» tulemusi hooajal 2019/2020.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles