Olümpiavõitja nakatus koroonaviirusse: kõige väiksem pingutus võtab mind täiesti võhmale

Henry Lääne
Copy
Cameron van der Burgh.
Cameron van der Burgh. Foto: Sergei Grits/AP

Ujumise olümpiavõitja Cameron van der Burgh on nakatunud koroonaviirusse. Lõuna-aafriklase sõnul on kõrge palavik möödas, kuid tema keha on endiselt väga nõrk.

Kaks aastat tagasi tippspordi maha jätnud van der Burgh teatas sotsiaalmeedias, et on koroonaviirusega võidelnud viimased 14 päeva. Nõrkuse kõrval maadleb ta ka kuiva köhaga, mis ei taha kuidagi ära minna.

Kuuekordne maailmameister on hea näide, et koroonaviirus võib põlvili suruda ka füüsiliselt väga heas vormis oleva nooremapoolse inimese. «Isegi kõige väiksem pingutus, näiteks jalutuskäik, võtab mind mitmeks tunniks täiesti võhmale,» ütles 31-aastane aafriklane.

Muide, van der Burgh kuulub nende hulka, kelle arvates tuleks Tokyo olümpiamängud edasi lükata. Praegu on Rahvusvaheline olümpiakomitee soovitanud sportlastel täie rauaga edasi treenida, kuid ujumise suurkuju hinnangul pole see mõistlik, kuna nii seavad atleedid ohtu oma tervise.

Ametlikel andmetel on maailmas 353 692 koroonaviirusse nakatunut. Lõuna-Aafrika Vabariigis on säärane saatus tabanud 402 inimest, kellest surnud pole aga keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles