Neljakordne maailmameister: enesetapukatse oli minu elu parim ebaõnnestumine

Henry Lääne
Copy
Emma Igelström.
Emma Igelström. Foto: Anders Wiklund/Scanpix/code 5030

Rootsi ujuja Emma Igelström lõpetas buliimia tõttu 2005. aastal karjääri. Spordi maha jätnud naisel oli seejärel raskusi söömishäire seljatamisega, lisaks kimbutas teda alkoholism. Üks hetk muutus elu nii kannatamatuks, et 14-aastaselt esimese EM-kulla teeninud basseinikala tahtis end tappa.

«Läksin end uputama, kuid viimasel hetkel päästis mind mu sõber,» vahendas Igelströmi väljaanne Expressen. Tänaseks 40-aastane naine on deemonid selja taha jätnud ning tunneb elust rõõmu.

«Arvan, et pidin üles ärkamiseks läbima sellise eluetapi. Tagantjärele targana võib naljaga pooleks öelda, et enesetapukatse luhtumine oli minu elu parim ebaõnnestumine,» lisas Igelström.

Naise sõnul õppis ta enesetapukatsest palju. Paljud inimesed ei soovinud temaga enam tegemist teha. Isegi need, keda ta pidas oma paremateks sõpradeks. «Ainult julged inimesed astusid mulle vastu. Nüüd mõistan, et nemad aitasid mul eluga edasi liikuda.» Muide, triatloniks valmistuv Igelströmil avastati mullu emakavähk, mis oli õnneks healoomuline.

Igelström võitis karjääri jooksul tervelt 24 tiitlivõistluste medalit nii lühikeses kui ka pikas basseinis. Kuldseid autasusid teenis ta suisa 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles