Sõõrumaa OM-i edasilükkamisest: võib-olla jõuab mõni noorem sportlane natuke turja kasvatada (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Madis Veltman

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja Tokyo OM-i korralduskomitee kinnitasid, et 2020. aasta juulis algama pidanud võitlused lükatakse Covid-19 viiruse leviku tõttu edasi. Mängud peetakse hiljemalt 2021. aasta suvel. 

Eesti olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa ütles, et iga konkreetne uudis on teadmatuse olukorras teretulnud.

«Nüüd on kõigile selge pilt ja kõik saavad oma edaspidises tegevuses lähtuda sellest infost. Nagu iga otsuse puhul, on ka antud juhul neid, kellele see aitab ehk isegi kaasa ning pakub mõtteainet. Näiteks võib-olla mõni noorem sportlane jõuab vahepeal natuke turja kasvatada või keegi, kes vigastusest paranemas, saab aega juurde. Neil, kes plaanisid Tokyo olümpiamängudega sel suvel lõpetada tippsportlaskarjääri, tuleb mõelda, kas neil jätkub vaimu- ja hingejõudu olla aasta pärast sama heas vormis nagu nad praegu kavatsesid olla. Kokkuvõttes on otsus tervitatav, sest tõi selgust,» sõnas Sõõrumaa.

EOK spordidirektor ja olümpiadelegatsiooni juht Martti Raju lisas, et ettevalmistus mängudeks jätkub nagu seni: «Tuleb edasi treenida ning pidada kvalifikatsioonivõistlused - pooled olümpiakohad on ju veel jagamata. Meie põhirõhk on sellel, et sportlased saavad jätkata treenimist Tokyo mängudeks, Audentese spordikeskuses ja Pärnu Kalevi sõudebaasis on seda ideaalne teha. Ülejäänud juhtnööre ootame ROKilt.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles