Heiki Nabi olümpia ärajäämisest: kogu töö sai nullitud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Heiki Nabi
Heiki Nabi Foto: Tairo Lutter

Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi oli üks esimestest Eesti sportlastest, kes Tokyo olümpiamängudele koha välja võitles. Pärast 2019. aastal MM-il teenitud pronksmedalit planeeris Nabi, kuidas tänavu parimas löögihoos olla. Kahjuks jääb nii tal kui ka kõigil teistel olümpiasportlastel sel suvel suurimal spordiareenil võistlemata, sest maailmas valitsevad keerulised ajad.

Nagu ka kõik teised, sai Nabi olümpiamängude edasilükkumisest teada täna. Tegemist polnud just parima uudisega. «Valmistusin ikkagi selleks aastaks. Kahjuks nõudis olukord sääraseid otsuseid ja nüüd pean kindlasti tehtud plaanid ümber seadma,» alustas Hiiumaalt pärit Nabi. «Muidugi tegin juba ka eelmise aasta lõpus treeninguid selle nimel, et olla tänavu parimas vormis, kuid nüüd sai kõik nullitud. Eks ta üks tagasilöök ole.»

Olümpiamängude korraldajad ootasid küll kaua, kuid nähes, et maailmas olukord ei parane, langetati raske otsus. Kindlasti saanuks kuidagi mängud peetud, ent see poleks Nabi arvates olnud mõistlik: «Eks korraldajad nägid, et tegelikult on OM-i üsna ohtlik korraldada, poolikut pidu olnuks ka imelik teha. Positiivne, et vähemalt otsus nõnda vara tehti, sest hullem olnuks, kui infoga tulduks lagedale mais või juuni alguses.»

Nabi tähistab sel suvel 35. sünnipäeva. Kogenud sportlane seda üle ei tähtsusta, sest tähtis on tippvormi õigesti ajastada. Kogemustega tulevad ka teadmised. «Tuleb olla terve ja jälgida hoolega treeninguid. Reaalset maadlemist veidi vähendada ja teisiti kava üles ehitada,» selgitas ta. 

Järgmisel aastal toimuvad esialgse ajakava kohaselt nii Tokyo olümpiamängud kui ka maailmameistrivõistlused Oslos. Kui neist esimene toimub juulis ja augustis, siis teine oktoobri alguses. Nabi tunnistas, et mõlemal tiitlivõistlusel tippvormis kindlasti olla ei saa: «Ajastan kindlasti parima olümpia jaoks ja eks siis tuleb korraks kiiresti vormikõver alla saada. Nõnda peaks mingigi värskus säilima ka MM-iks.»

Olgugi, et Eestis on hetkel eriolukord, siis Nabi treeningvõimaluste üle ei nurise. Ta jõudis Hiiumaale paar nädalat tagasi ja saab kõike, mida tarvis, kenasti ära teha. Ainult ettevalmistuslaager välismaal jääb ära.

«Saan jõusaalis käia ja füüsisega on kõik korras. Lisaks saab metsas kõvasti toimetada. Meeletult kannatanud kindlasti pole, sest vormi kogumiseks on enamasti vajalik kolm kuud,» kostis maadleja. «Aprilli alguses pidi olema laager Austrias, mis ära jääb, kuid sellega poleks olnud enam midagi peale ka hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles