Olümpiamängude edasilükkamine lööb sassi ka teiste suurvõistluste kalendri

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Abielupaar Maicel Uibo (vasakul) ja Shauane Miller-Uibo võitsid Doha MM-ilt kaks hõbemedalit. Maicel kümnevõistluses, Shauane 400 meetri jooksus.
Abielupaar Maicel Uibo (vasakul) ja Shauane Miller-Uibo võitsid Doha MM-ilt kaks hõbemedalit. Maicel kümnevõistluses, Shauane 400 meetri jooksus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tokyo olümpiamängude edasilükkamine muudab ühest küljest olukorra raskeks spordipeo korraldajatele, kuid puutumata ei jää ka teised suurvõistlused.

Kindel on, et Tokyo mängud ei toimu tänavuse aastanumbri sees ning need peetakse hiljemalt järgmise aasta suvel. Kergejõustiku MM peaks esialgse plaani järgi USAs Oregonis peetama 2021. a augusti alguses (6.–15.). Halvimal juhul kaks suurvõistlust kattuksid.

Õnneks on pooled valmis koostööks. Rahvusvaheline kergejõustikuliit (WA) teatas kiiresti, et ROKiga arutatakse potentsiaalset muudatust. 

«Oleme on avatud suhtluses ROKiga, et vajadusel leida MMile uus toimumisaeg,» seisis WA avalduses. «ROKi sõnum on, et nad suhtlevad tihedalt kõigi alaliitudega. Kergejõustiku MMi edasilükkamine 2022. aastasse pole samuti välistatud.»

2021. aasta 16. juulist kuni 1. augustini peaks Jaapanis Fukuokas toimuma ujumise MM. Ka see alaliit (FINA) sätib oma plaanid vastavalt ROKi otsustele.

«Töötame tihedalt Fukuoka ujumise MMi korralduskomiteega, Jaapani ujumisliidu ja riigi ametivõimudega, et leida paindlikud kuupäevad, mida saaksime pärast ROKi lahendust rakendada,» avaldas FINA. «Peamine eesmärk on korraldada parimal võimalikul tasemel võistlus.»

Küsimusi jääb õhku ka mitme teise tuleva aasta võistluse puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles