Tommi Mäkinen FIA-le ja Promoterile: tegu on globaalse katastroofiga, ärge riskige!

Henry Lääne
Copy
Tommi Mäkinen koos Toyota asepresidendi Shigeki Tomoyamaga.
Tommi Mäkinen koos Toyota asepresidendi Shigeki Tomoyamaga. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Toyota rallitiimi pealik Tommi Mäkinen sõnas, et koroonakriisi tõttu on MM-sarja lähitulevikku silmas pidades keeruline midagi ennustada. «Loodame, et viirus saadakse võimalikult kärmelt kontrolli alla,» ütles soomlane.

Eile tuli teade, et MM-sarjas jäävad vahele kaks järgmist etappi ehk Portugali ja Sardiinia rallid. Seega peaks karussell jätkuma juuli keskel Keenias, kuid eriolukorra tõttu pole mõtet arvata, et see on kivisse raiutud.

Neljakordse maailmameistri Mäkineni sõnum Rahvusvahelisele autoliidule FIA ja MM-sarja turunduspoole eest holitsevale WRC Promoterile on lihtne: teie tehtud otsused olgu kindlad.

«Kui midagi räägib võistluse toimumise vastu, tuleb selle korraldamine lõpetada. Inimeste tervis on kõige olulisem. Praegu on tegemist globaalse katastroofiga, mistõttu ei saa vahepealseid otsuseid teha,» oli meie põhjanaaber selge.

Muide, Toyota tiimiboss on praegu oma Tallinna kodus karantiinis. «Umbes kaks kuud tagasi tabas mind gripp. Mehhiko ralli eel olin veel natuke haige ja samal ajal kerkis esile koroonaviirus. Arvasin, et kõige parem on panna end Tallinnasse karantiini ja mitte Mehhikosse minna,» ütles Mäkinen, kes on nüüd terve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles