Soome MM-ralli toimumine on kahtluse all

Henry Lääne
Copy
Foto mulluselt Soome rallilt, mille võitsid Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Foto mulluselt Soome rallilt, mille võitsid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sari jätkub praeguste plaanide kohaselt juuli keskel Keenias, misjärel liigutakse augusti alguseks Soome. Viimase MM-etapi peakorraldaja Jani Backman pole aga koroonaviiruse tõttu kindel, kas võistlus toimub või mitte.

Backman vestles Soome ralliportaaliga Rallit.fi ning tunnistas, et tal pole muretsemisest pääsu, kuna keegi ei oska ennustada, mis hakkab juhtuma. «Meil on veel lootust, kuna augustini on palju aega. Samas pole olukord ainult meie kätes,» ütles korraldaja.

Tema sõnul on veel vara öelda, et ralli lükatakse edasi või jääb ära. Ühtegi säärast viidet pole tulnud ka Rahvusvaheliselt autoliidult ega MM-sarja turunduspoole eest hoolitsevalt WRC Promoterilt.

«Tahame kuulata, mida nad soovivad ja mida käesoleva hooaja võistluskalendriga ette võtavad. Tähtis roll on ka Soome valitsusel, kelle ettekirjutusi me pingsalt jälgime,» lausus Backman.

Tänavu on sõidetud vaid kolm rallit ning MM-üldarvestuses on juhtohjad Sebastien Ogier' käes. 62 punkti kogunud prantslasele järgnevad Elfyn Evans (54 silma), Thierry Neuville (42), Kalle Rovanperä (40) ja Ott Tänak (38).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles