Itaalia korvpallilegend koroonaepideemiast: noored pidasid ennast superinimesteks ega hoolinud sellest (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dino Meneghin (vasakul).
Dino Meneghin (vasakul). Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Läbi aegade üks paremad Itaalia korvpallureid Dino Meneghin leiab, et noored on süüdi selles, et nakkusohtlik koroonaviirus saapamaal niimoodi valla pääses.

«Iga uus päev on tragöödia. Sajad inimesed surevad, tuhanded haigestuvad ja sel pole otsa. Oleme kurbusest läbi nõretanud. Jumalale tänu, et mu perekond on veel terve, kuid olen pandeemia tõttu kaotanud juba kaks lähedast sõpra. Me ei tohtinud isegi minna neid ära saatma, olukord on väga raske,» lausus 70-aastane korvpallilegend. 

Seitsmekordse Euroliiga tšempioni sõnul on tema perekond jäänud viirusest puutumata, kuna ta oli üks väheseid, kes taipas varakult olukorra tõsidust.  

«Saime kohe aru, et see on väga-väga ohtlik, mistõttu lukustasime ennast kodudesse. Me pole enam noored ja peame olema väga ettevaatlikud,» jätkas kahel korral Mr. Europa ehk Vana Maailma parima korvpalluri auhinna teeninud Meneghin. 

«Kui inimesed lukustanuks ennast koheselt koju, oleks olukord sootuks erinev. Noored aga ei hoolinud sellest, vaid arvasid, et nad on supermehed. Kümme päeva tagasi olid tänavad noori inimesi veel täis, nad treenisid, kõndisid, tegid sporti...» jätab itaallane oma etteheitva mõtte lõpetamata.

Neljapäeva varahommikuse seisuga oli Itaalias koroonaviirus diagnoositud ligemale 75 000 inimesel. Surmasid on saapamaal fikseeritud juba 7503. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles