Elfyn Evans edukast aasta algusest: hooaja eel oleks selle vastu võtnud küll

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elfyn Evans
Elfyn Evans Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli MM-sarjas teist kohta hoidev Elfyn Evans ei salga, et hooaja eel olnuks sellist edu raske oodata. 

31-aastane Walesi rallimees teenis hooaja avaetapil Monte Carlos kolmanda koha, võitis seejärel Rootsis ning tõusis MM-sarja liidriks. Mehhikos pidi ta konkurentidele kruusateel puhastustööd tegema, kuid lõpetas sellele vaatamata igati korralikul neljandal kohal.

Kolme võistluse järel püsib Evans teisel kohal, tiimikaaslasest Sebastien Ogier´st lahutab kaheksa punkti, Thierry Neuville jääb maha 12 silmaga. Varasemalt kahel korral MM-sarja viiendana lõpetanud waleslane on Toyota Yarisega suurepäraselt kohanenud. 

«Muidugi tahaks esirinnas olla, see on alati eesmärk olnud. Ei saa öelda, et olen ootusi ületanud. Aga ilmselt oleksin selle hooaja eel vastu võtnud, eriti arvestades minu varasemat karjääri,» arutles Evans wrc.com-ile antud intervjuus. 

Ta jätkas: «Juba eelmisel hooajal näitasime lubavat kiirust ja asjad hakkasid paika loksuma. Jah, praegugi on vaja veel mõne nüansiga vaeva näha, kuid praegu töötab kõik üsna hästi.»

Ilus algus pani Evansi enneolematusse positsiooni: ta pidi Mehhikos terve avapäeva minema rajale esimesena. «Kokkuvõttes polnudki nii hull,» märkis Mehhikos neljandana lõpetanud rallimees. «Võistkond jäi minuga rahule. Muidugi saanuks paremini, aga kokkuvõttes pole põhjust nuriseda.»

Millal MM-sari jätkub, pole praegu teada. Teadmata ajaks on edasi lükatud nii Argentina, Portugali kui ka Sardiinia etapid. Praeguse plaani järgi peaks järgmisena kavas olema juuli keskel peetav Keenia ralli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles