Süüdistuse esitanud Wierer kitkub norralastega kana: te käitusite alatult ja ebasportlikult! (1)

Henry Lääne
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: Jussi Nukari via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Naiste laskesuusatamise MK-sarja üldarvestuse võitnud Dorothea Wierer edestas Tiril Eckhoffi lõpuks vaid seitsme punktiga. Nüüd süüdistab itaallanna norralasi, kes käitusid tema sõnul räpaselt.

MK-sarja üldvõitja otsustamine jäi hooaja viimase sõidu peale, kui Soomes Kontiolahtis peeti jälitussõit. Sprindidistants ei läinud Wiereril üleliia hästi, kuid 19. koha saanud naisel õnnestus katastroofi vältida.

Intervjuus väljaandega OA Sport süüdistas Wierer, et Ingrid Landmark Tandrevold üritas teda jälitussõidu viimasel ringil blokeerida. «Ta sai Norra koondiselt infot, et olin tagant tulemas. Sain sellest aru, kuna oskan väga vähe norra keelt. Jõudsin talle järele ning Tandrevold üritas mind blokeerida.

Sain aru, et tegemist oli taktikalise manöövriga, kuid norralased üritasid ka minu suuskadele astuda. Selline käitumine valmistab suurt pettumust. Laskesuusatamine pole võistkondlik ala, rivaalide sõitu ei tohiks üritada rikkuda,» rääkis itaallanna.

Ta lõpetas jälitussõidu 11. kohal, olles täpselt Eckhoffi ja Tandrevoldi vahel. «Kui finišisse jõudsin, polnud ma kindel, kas võitsin üldarvestuse. Jooksin ringi ja küsisin seda kümne inimese käest, et kinnitust saada.»

Norra koondise mänedžer Per Arne Botnan kaitses Tandrevoldi ajalehe VG vahendusel, kinnitades, et Wiererit ei üritatud saboteerida. «Wiereri-suguse klassiga sportlane ei tohiks selliseid süüdistusi õhku visata,» pahandas Botnan. Tandrevold sõnas, et keegi ei üritanud kellegi võistlust rikkuda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles