Hyundai rallitiimi pealik Andrea Adamo: praegu on käsil suurim kriis alates II maailmasõjast

Henry Lääne
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago images / Eibner

Hyundai rallitiimi pealik Andrea Adamo sõnas, et on oma kolleegidega pidevalt ühenduses, üritades tormisel merel ellu jääda. «Ütlen neile, et peame paati sama suunas sikutama. Kui me seda ei tee, võivad nõrgemad surra,» vahendab itaallast ralliportaal Dirtfish.

Adamo sõnul suhtleb ta Fordi mootorispordiosakonna ühe ninamehe Mike Nortoniga, Masaaki Ichikawaga Toyota WRC-tiimist, M-Spordi pealiku Richard Milleneri ja tema Toyota kolleegi Tommi Mäkineniga. Nende soov on lihtne: tagada, et koroonaviirusest tingitud majanduskriisi mõju rallispordile oleks võimalikult pehme.

Itaallane lisas, et praegu on ralli- ja võidusõiduautode turul raske aeg. «Töötame väiksemate võistkondadega ja näeme, millega nad peavad rinda pistma. Loodame, et nad jäävad ellu, sest nad meile vajalikud.»

Näiteks müüb Hyundai oma R5-autosid ja ka keremasinatesarjades kasutatavat TCR-autot. See on nende ärimudeli lahutamatu osa ning potentsiaalselt väga suur tuluallikas.

«Olen mootorispordis olnud 30 aastat ning pole varem näinud praeguseid probleeme,» lausus Adamo. «Üritame kõiki toetada. Samas pole kellelgi aimu, mida täpselt praegu teha. On uued ajad, uued olukorrad,» rääkis Adamo, kelle sõnul on praegu käsil suurim kriis alates II maailmasõjast.

Muide, Adamo kiitis oma Lõuna-Korea ülemusi, kes on tema hinnangul väga intelligentsed. «Nad ei palu mult midagi, mida ma ei suuda teha. Peame hoolsalt tulevikku planeerima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles