Suur lugu ⟩ Thierry Neuville: kahel korral olen tõesti mõelnud, et kas karjääriga ongi kõik

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Thierry Neuville (paremal) on koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga triumfeerinud 13 rallil, kuid ihaldatud MM-tiitli üle nad veel rõõmustada pole saanud.
Thierry Neuville (paremal) on koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga triumfeerinud 13 rallil, kuid ihaldatud MM-tiitli üle nad veel rõõmustada pole saanud. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Kui Ott Tänak mullu Kataloonia ralli finišis värske maailmameistrina intervjuud andis, ütles ta lause, mida on tsiteerinud peaaegu kõik Eesti rallifännid ja meediaväljaanded. «Ema ütles mulle, et kui Ott midagi tahab, siis ta ka saab selle. Ott tahtis ja sai selle tiitli.» Täpselt samasuguse ema elutarkuse järgi on elanud ka teine autoralli MM-tiitlit jahtiv piloot Thierry Neuville, kes on seni viiel korral jäänud hooaja kokkuvõttes teiseks.

Samas ei salga belglane, et ka tema karjääris on olnud hetki, kus ta kahtles, kas see kõik on ikka tema jaoks. «Kahel korral olen tõesti mõelnud, et kas ongi kõik,» tunnistab pedaalitallaja. «Mäletan väga hästi, kui läksin kord kuu lõpus panka ja mul oli kontol vaid 256 eurot. See oli kogu mu sääst. Olgugi et töötasin toona masinainsenerina Luksemburgis, kus palk oli võrdlemisi hea, nii 2000 eurot kuus. See oli raske periood.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles