Neuville kodus kööki ei kipu: võin laua ära katta ja pärast nõud masinasse panna

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Viiel korral autoralli MM-sarjas teise koha saanud Thierry Neuville on koduseinte vahel võrdlemisi suur kontrollifriik. «Mu pruudil on sellega küll vahel raskusi, kuid kui asjad pole nii, nagu ma tahan, lähen närviliseks,» tunnistab belglane.

Ainus koht, kus Neuville vabatahtlikult juhthoovad kaasale annab, on köök. «Arvan, et olen viimase 15 aasta jooksul äkki kümme korda ise süüa teinud,» sõnab ta muheledes. «Monacos on väga lihtne midagi koju tellida, pealegi on mu pruut suurepärane kokk. Aga minult ta tõesti abi ei saa, vihkan isegi õuna koorimist. Küll võin ma laua ära katta ja pärast nõud masinasse panna.»

Viimased paar aastat on Neuville näinud ka ränka vaeva, et saada viimaks kopterilubade omanikuks. Belglane tunnistab, et tegemist oli kaua tehtud kaunikesega, kuid see oli lihtsalt väikestviisi kinnisidee.

«Mu mentor Philippe Bugalski lubas mulle ühe meeldejääva õhulennu teha, kuid paraku sai ta [2012. aastal] rumalas õnnetuses enne surma. Seejärel otsustasin, et teen ise load ära ja lendan tema kombel üksi.»

Neuville’i õpetaja oli muuhulgas mees, kes lendab WRC sarjas helikopteriga. «Tutvusime 2016. aastal, kui tegin Portugali rallil avarii. Nägin, et see oli Belgia ja seejärel viis juba üks asi teiseni,» sõnab ta.

Loe ka: «SUUR LUGU 〉 Thierry Neuville: kahel korral olen tõesti mõelnud, et kas karjääriga ongi kõik»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles