Hiinast pagenud pallur lennujaama kogemusest: see oli nagu maailma lõpp

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Duško Tošic (keskel) rõõmustamas koos koondisekaaslase Aleksandar Kolaroviga.
Duško Tošic (keskel) rõõmustamas koos koondisekaaslase Aleksandar Kolaroviga. Foto: AFP/SCANPIX

Hiina kõrgliigaklubi Guangzhou hingekirja kuuluv Duško Tošic pages pärast koroonaviiruse puhangut riigist kohe, kui talle selleks luba anti. See, mis tol hetkel aga lennujaamas toimus, oli serblase hinnangul võrdne täieliku kaosega. 

«Olime kõik meeskonnakaaslastega koroonaviirusest teadlikud ja üritasime ennast hoida. Pärast ühte treeningut tuli treener minu juurde ja ütles: «kui sa siin lõpetad, lenda kohe esimese asjana koju». Täpselt samal päeval hakkas Hiina lennuliiklust piirama, kuid mul õnnestus Instanbuli pääseda, kust sõitsin edasi Belgradi,» lausus 26 korral Serbia koondist esindanud Tošic kodumaa meediale. 

Enim üllatas teda Hiina lennujaamas nähtud vaatepilt. «See oli nagu maailma lõpp, kuid ma ei kartnud. Besiktase fännid kutsusid mind tangiks ja tank ei karda midagi. Jäin ise täiesti rahulikuks,» kinnitas praegu kodukarantiinis istuv serblane. 

35-aastane kaitsja liitus Guangzhouga 2018. aastal, kui sõlmis meeskonnaga kahe ja poole aastase lepingu, mis toob talle iga aasta sisse ligemale kuus miljonit eurot. Varasemalt on Tošic esindanud veel Sochaux'd, Bremeni Werderit, Portsmouthi, Crvena zvezdat ja Besiktast. 

Tema auhinnakapist võib leida Prantsusmaa, Saksamaa ja Serbia karikavõistluste kuldmedali, lisaks veel kaks Türgi meistrimedalit ning UEFA karika ja U21 EM-i hõbeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles