Kergejõustikuliidu president olümpia edasilükkamisest: tõime sportlased vaimsest segadusest välja

Kris Ilves
, reporter
Copy
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe.
Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastian Coe. Foto: Mike Egerton/PA

Teisipäeval selgus, et suvel toimuma pidanud Tokyo olümpiamängud on koroonaviiruse pandeemia tõttu edasi lükatud. Rahvusvahelise kergejõustikuliidu presidendi Sebastian Coe hinnangul oli see sportlaste heaolu arvestades ainuõige otsus.

Endine olümpiavõitja ja praegune rahvusvaheline kergejõustikuliidu juht toetas mängude edasilükkamist aastasse 2021. Tema sõnul oleksid sportlased sattunud keerulisse olukorda, kui olümpia oleks toimunud tänavusel aastal. Neil olnuks kiusatus treenimist jätkata hoolimata sellest, et kogu maailm sisuliselt seisab koroonaviiruse tõttu.

«Me ei tahtnud, et sportlased satuksid olukorda, kus nad oleksid pidanud olümpiamängude nimel treenima ja seisma silmitsi valitsuse soovitustega, võib-olla oleksid nad pidanud isegi seadust rikkuma,» rääkis Coe portaalile TalkSport.

Ta lisas: «Muidugi mõtlesid sportlased sellele, et tegemist polnud ainult nende enda treeningutega, sest nad oleksid seeläbi saanud nakatada oma perekonda, oma lapsi, oma vanemaid ja vanavanemaid. Me tahtsime sportlased võimalikult kiiresti sellest vaimsest segadusest välja tuua. Me ei erine kuidagi teistest, kuid arvan, et jõudsime järeldusele, et sport on seekord teisejärguline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles