Rally Estonia korraldajad läksid koroonaviiruse testijatele appi

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia korraldustiimi liige Tarmo Hõbe.
Rally Estonia korraldustiimi liige Tarmo Hõbe. Foto: Rally Estonia

Avaliku koroonaviiruse testimise logistikat ja laboriteenust korraldavale Synlabile tulid appi Eesti suurim kütuse jaemüügifirma Circle K ja Rally Estonia korraldajad, kes transpordivad koroonaviiruse proovid kõikjalt Eestist Tallinnas asuvasse laborisse.

Alates sellest nädalast ja järgneva nelja nädala jooksul toovad Rally Estonia vabatahtlikud iga päev üle Eesti asuvatest mobiilsetest proovivõtukohtadest kogutud proovid SYNLABi Tallinna laborisse. Circle K annab selleks kütuse ja Rally Estonia meeskonnad sõidavad vabast ajast ning oma sõiduautodega.

SYNLABi ja Medicumi eestvedamisel, koostöös mitmete erameditsiini ettevõtetega, hakati koroonaviiruse teste tegema mobiilsetes proovivõtukohtades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis, Narvas ja Kohtla-Järvel. SYNLABi logistikaautod läbivad üle Eesti arstikeskustest proovide kogumiseks iga päev üle 3000 kilomeetri. Nüüd tehakse koroonaviiruse kiiremaks laborisse jõudmiseks kolm lisaringi ja seda Rally Estonia inimeste abiga. Iga päev läbitakse lisaks marsruutidel Narva-Kohtla-Järve-Tallinn, Viljandi-Tartu-Tallinn ja Pärnu-Tallinn kokku ligi 1000 kilomeetrit. Täna kaalutakse täiendavate marsruutide avamist ka haiguskolletesse Saaremaal ja Võrus.

 «Eesti riik on meil aidanud korraldada maailmatasemel suurüritusi ning nüüd on meie kord tulla appi. Nii pakkusimegi nädal tagasi Rally Estonia vabatahtlikega, et võime avalikul koroonaviiruse testimisel abiks olla. Leidsime, et saame aidata laborit proovide tihedamal transpordil – nii panustame viiruse leviku tõkestamisse ning viirusekandjate kiirele karantiini suunamisele,» ütles Tarmo Hõbe, Rally Estonia üks peakorraldajatest.  

«Circle K töötajad seisavad iga päev eesliinil ja me soovime siiralt, et meie poolt viiruseproovide veoks panustatav mootorikütus annab väikese panuse ühiskonda vaevava kriisi selgroo murdmiseks,» lausus Circle K Eesti peadirektor Kai Realo.

Kõik vabatahtlikud läbisid möödunud nädala esmaspäeva hommikul ohutuskoolituse ja kasutavad proovide transportimisel nõutud isikukaitsevahendeid. Proovid asetatakse transportimiseks erilistesse konteineritesse. Eelmise nädala esmaspäeva õhtul olid esimesed sõitjad juba proovidega Tallinna poole teel.

«Otsustasime võtta Rally Estonia lahke pakkumise vastu, sest nende poolt teostatavad lisaringid võimaldavad meil proovid saada kiiremini laborisse ning seeläbi tagada kiirem proovide tulemuste teavitamine inimestele. Synlabi logistikaautod toovad iga päev perearstide ja tervishoiuasutuste poolt võetud proove laborisse ning kolm lisaekipaaži aitavad meil laboriprotsesse veelgi tõhustada,» tunnustas Synlabi juhatuse esimees Rainar Aamisepp vabatahtlike suuremeelsust.

Perearstid hakkasid väljastama näidustustega patsientidele saatekirju koroonaviiruse testimisele mobiilsetesse proovivõtukohtadesse nädal tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles