Esimene Inglismaa kõrgliigaklubi saatis töötajad sundpuhkusele

Toimetas Ville Arike
Copy
Newcastle'i mängijad väravat tähistamas. Mõnda aega ei saa nad seda nüüd teha.
Newcastle'i mängijad väravat tähistamas. Mõnda aega ei saa nad seda nüüd teha. Foto: Mark Kerton/PA/Scanpix

Newcastle Unitedist sai esimene Inglismaa kõrgliiga jalgpalliklubi, kes saatis töötajad - mängijad ja treenerid välja arvatud - koroonaviirusest tingitud kriisi tõttu sundpuhkusele.

Newcastle'i tegevjuhi Lee Charnley teatel tuli see samm astuda klubi tuleviku tagamiseks. Varem olid samasuguse sammu ette võtnud aste madalamal mängivad Birmingham City ja Millwall.

Suurbritannia rahandusminister Rishi Sunak olihiljuti teatanud, et sundpuhkusele saadetud töötajatele makstakse kriisi ajal hüvitist kuni 80 protsenti palgast, kuid mitte rohkem kui 2500 naela (2800 eurot) kuus.

Newcastle'i omanik Mike Ashley pole klubi fännide seas populaarne, protestiks tema vastu on tuhanded poolehoidjad jätnud mängudele minemata, teatas agentuur Reuters. Näiteks kritiseeriti omanikku, et ta müüb juba 2020/21 hooajapileteid, kui pole teada, mis saab praegusestki hooajast. 

Lisaks pidi Ashley eelmisel nädalal üldsuse ees vabandama, sest ta avaldas valitsusele survet, et saaks koroonaviiruse kriisile vaatamata oma spordikaupade poode lahti hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles