Endine Barcelona väravavaht võitleb koroonaviirusega elu eest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rüstü Recber.
Rüstü Recber. Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Koroonaviirus on maha murdnud legendaarse Türgi jalgpallikoondise väravavahi Rüstü Recberi, arstide hinnangul võitleb ta oma elu eest. 

46-aastane endine jalgpallur toimetati haiglasse üleeile, kuid tema seis on endiselt kriitiline. ASi andmetel on järgmised 72 tundi väga olulised.

Nakatamises süüdistatakse Rüstü 28-aastast abikaasat Isili. Nimelt naasis naine kolm nädalat tagasi USAst, kuid ei isoleerinud end, külastades pidevalt avalikke kohti. Lisaks ei hoidnud paar omavahel distantsi. 

Isil lükkas süüdistused tagasi, öeldes, et ta käis väljas vaid korra ning abikaasaga elati põhimõtteliselt eraldi ruumides. Rüstü ise olevat tööasjus samuti paaril korral väljas käinud, aga eelmisel nädalal püsis ta väidetavalt kodus. 

Covid-19st see aga ei päästnud, Rüstü tervis halvenes reedel. «Ta ütles, et lihased ja pea valutavad,» meenutas Isil. «Laupäeval tõusis palavik ja ta hakkas köhima. Seejärel käskisin tal haiglasse minna. Ta võeti kohe vastu, kuid pärast seda pole ma teda näinud.»

Naine selgitab, et osakonda, kuhu tema abikaasa paigutati, on keelatud minna. «Ma ei saa temaga isegi telefonis rääkida. Arstid ütlesid, et järgmised 72 tundi on väga kriitilised,» jätkas Isil, kes muretseb eelkõige mehe, mitte enda maine pärast. 

Nii Isili kui ka perekonna kahe lapse testid olid negatiivsed. 

Aastatel 1994–2012 esindas Rüstü Türgi koondist 120 korral, aastal 2002 võideti MMilt pronks. Klubikarjääri tipphetkel kuulus ta Barcelona ridadesse (2003–2006). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles