Ungari koondises lõhkes koroonapomm, sportlastel polnud ühtegi sümptomit (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Boglarka Kapas oli üks esimesi Ungari ujujaid, kes oma positiivsest koroonaproovist teada andis.
Boglarka Kapas oli üks esimesi Ungari ujujaid, kes oma positiivsest koroonaproovist teada andis. Foto: Instagram @boglarkapas

«Mul polnud ühtegi sümptomit, seega, isegi kui tunnete ennast täiesti tervena, võite ikka viirust levitada.» Sellise sõnumiga tuli teisipäeval lagedale ungarlannast ujumise Euroopa ja maailmameister Borlarka Kapas, kui oli äsja teada saanud, et tema koroonatest osutus positiivseks. 

Sealjuures polnud tegemist Kapase esimese testiga. Esimene oli olnud ilusasti negatiivne, kuid selleks, et saada Ungari võimudelt eriolukorras treenimisluba, oli vaja teha ka kordustest. Selle tulemus osutus aga positiivseks. 

«Olen praeguseks veetnud kaks nädalat juba kodukarantiinis, kuid mõistagi ei saa ma siit endiselt lahkuda. Siiani pole mul ühtegi sümptomit olnud, mistõttu on oluline, et mõistaksite, et te võite viirust levitada ka siis, kui ennast tervena tunnete. Palun hoidke ennast ja püsige kodus,» lausus ungarlanna ühismeedias. 

Veidi pärast Kapase sõnavõttu saatis Ungari ujumisliit välja pressiteate, kus teatas, et testis kõiki oma sportlasi ja treenereid ning üheksa proovi on osutunud positiivseks. 

Kaks ujujat, David Horvath ja Richard Bohus, on seejärel samuti avalikult öelnud, et neil pole ilmnenud ühtegi sümptomit. 

Ungaris oli kolmapäevahommikuse seisuga koroonaviirus diagnoositud 525 inimesel, surnud on 20 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles