FIFA valmistab klubidele ette üüratut abipaketti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kuna staadionitel valitseb praegu tühjus, pole klubidel ka mingit tuluallikat.
Kuna staadionitel valitseb praegu tühjus, pole klubidel ka mingit tuluallikat. Foto: Reuters/ScanPix

Väljaande New York Timesi väitel on Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) hetkel klubidele koostamas kriisiabi toetuspaketti, mis ulatuks sadadesse miljonitesse eurodesse.

Koroonaviiruse pandeemia tõttu on kogu (jalgpalli)maailm seiskunud. Praegu ei toimu meeskondadel üle maailma isegi ühistreeninguid, rääkimata mängudest või võistlustest.

Sellest tulenevalt pole klubidel ka mingit tulu. Fännid pileteid ju osta ei saa ning sponsoridki ütlevad üle kogu maailma finantsraskustest tulenevalt ükshaaval lepinguid üles. 

Et olukorraga toime tulla on võistkonnad olnud sunnitud kas inimeste palkasid kärpima (mõningad Barcelona mängijad kaotasid koguni 70% senisest töötasust), neid koondama või sootuks pillid kotti pakkima.

FIFA tahab aga oma reservidest, mille suurus ulatub ligemale 2,5 miljardi euroni, klubidele laenu anda, et neid keerulisest perioodist üle aidata.  

«FIFA majanduslik olukord on väga tugev, mistõttu on sel raskel ajal meie kohustus aidata neid, kes praegu abi vajavad. Seetõttu uurib FIFA võimalusi, kuidas ülemaailmset jalgpallikogukonda kõige paremini aidata, et sellest kriisist paremini välja tulla,» kulges FIFA teisipäeva õhtul välja saadetud avaldus.

Abipakett vajab jõustumiseks FIFA 36-liikmelise nõukogu heakskiitu.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles